PK Gorica

Proteklog vikenda održano je regionalno prventsvo na bazenu Svetice u Zagrebu. Goričani su odlično otplivali svoje utrke i u gotovo svima postavili nove osobne rekorde.

Sve rezultate možete naći OVDJE.

Plivački programi

Za Vas smo sastavili programe kako bi djeci i svima koji sudjeluju, od 5 godina starosti i odrasli, na njima blizak, zanimljiv i individualan način približili plivanje kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti i stila življenja, koja se može naučiti već od najranije dobi i koristiti cijeloga života.

Cilj je kroz učenje osnovnih i naprednih plivačkih znanja i vještina stvoriti sportske navike koje su temelj za bavljenje sportom u budućnosti.

Plan i program vodi i koordinira Domagoj Zajec, profesor Kineziologije, trener seniorske reprezentacije Hrvatske u plivanju i član stručne komisije Hrvatskog plivačkog saveza. Te u suradnji s ostalim trenerima osigurava stručan i profesionalan razvoj svakog pojedinca uključenog u klub.

Javite nam se s povjerenjem kako bi mogli ostvariti svoj puni potencijal na zadovoljstvo svih uključenih u naše programe a posebno djece.

 

PLIVAČKA SPORTSKA ŠKOLA

Prilagođena je za plivače od 5-11 godina starosti. Program škole traje 4 godine, a treninzi se provode 3x tjedno tokom prve dvije godine, a treća i četvrta godina program provodi 5x tjedno. 

Cilj programa je usvajanje motoričkih znanja za sve četiri tehnike plivanja i razvoj osnovnih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kao i usvajanje radnih navika, discipline i sklapanje novih prijateljstava te  redovitim pohađanjem programa ostvaruje se pozitivan učinak na svoje zdravlje.  

PLIVAČKO USAVRŠAVANJE

TEEN PROGRAM

Prilagođen za djecu osnovnoškolce i srednjoškolce od 12 godina starosti. Program se provodi 2 ili 3x tjedno po 60 minuta. 

Cilj programa je usvajanje i usavršavanje vještine plivanja, radnih navika, discipline i  sklapanje novih prijateljstava te se redovitim pohađanjem programa ostvaruje pozitivan učinak na svoje zdravlje.

SENIOR PROGRAM

Prilagođen za odrasle od 19 godina starosti. Program se provodi 2,3x tjedno ili svaki dan po 60 min. 

Cilj programa je podizanje opće fizičke pripremljenosti, osiguranje boljeg držanja, smanjenje stresa i bolja kontrola vlastitog života uz usavršavanje sve četiri tehnike plivanja. 

Po potrebi sportaša ostalih sportova plivanjem upotpunjujemo njihov trenažni proces i pomažemo dovesti tijelo u vrhunsku formu ili ga koristimo kao sredstvo regeneracije.

NATJECATELJSKI PROGRAM

Nastavak je programa plivačke sportske škole, koji obuhvaća sve uzrasne kategorije plivača i plivačica od mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora. Plivači su svrstani u pojedine grupe po kronološkoj dobi i po selekcijskim normama te se provodi homogenizacija grupa s obzirom na usvojene selekcijske norme. Program se provodi 6-11x tjedno po 120 minuta i 3x tjedno na suhom treningu. Sudjeluje se na mnogim natjecanjima i pripremama.

LJETNA ŠKOLA PLIVANJA

Prilagođena za neplivače i plivače od 5-12 godina starosti. Program se provodi jedan tjedan od ponedjeljka do subote u ljetnim mjesecima (lipanj i srpanj). Tjedni program se može upisati i više puta. 

Cilj programa je kroz zabavu i igru prilagođenu njihovoj dobi i znanju plivanja, u plitkom i sigurnom bazenu usvojiti osnovne plivačke vještine te steći rutinu održavanja na vodi i plivanja te bezbrižno provesti ljetne praznike na moru. Te stvoriti zdrave sportske navike i temelje za bavljenje sportom u budućnosti.

„Kakvom god igrom dijete bilo zaokupljeno, ono najbolje i najlakše 

uči kroz aktivno sudjelovanje.“ (John Thomson)

Sportski pozdrav!